Lupul - paznic la oi





Nelamurirea mea pleaca de la cazul unui simplu vanzator caruia i se cere obligatoriu la angajare recomandarea de la ultimul loc de munca si cazierul judiciar fie ca este vorba de o gestiune de milioane de lei sau de un chiosc de ziare.Cum se poate ca la sefia unui Serviciu de informatii sa ajunga un cercetat penal cu dosar de urmarire de cativa ani?








Nu stiu cum se face ca in ultimul timp se inmultesc cazurile de nominalizare pe functii de conducere a unor persoane nepotrivite.Ciudat este faptul ca miile de "oi albe"care-si fac sarguincios,fara compromisuri datoria nu sunt dorite dar sunt preferate "oile negre" a caror moralitate,profesionalitate nula nu le-ar califica dar care sunt cert experti in "saruturi dorsale".Nu ii acuz pe ei deoarece sunt ce sunt:OPORTUNISTI,de condamnat sunt cei care-i prompveaza.....
Ma intreb daca voi ajunge clipa in care se va instaura si in Romania NORMALUL,FIRESCUL...demisia sau daca nu macar demiterea ministrilor si secretarilor de stat vinovati.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cazier curat inseamna ca nu ai nici o CONDAMNARE. Iar omul respectiv nu avea de unde sti ca "este cercetat"... De fapt, cred ca era doar "urmarit", cum poate fi oricare dintre noi, la urma urmei.

Este si cazul meu, toate telefoanele imi sint urmarite, iar singurele "vinovatii" pe care mi le cunosc sint ca am facut o reclamatie la OPC impotriva unei fraude a unei companii "grele" si am fost "Gica contra" pe forumuri de ziare.

Si ar mai fi ceva, ca uitasem. M-a reclamat cindva administratorul blocului la Politie ca as avea "firme-fantoma" si "vreau sa vind blocul". Asta pt. ca, in calitate de cenzor al Asociatiei, aveam obraznicia sa cer la verificare facturile... :)

Prezumtia de nevinovatie pina la condamnarea definitiva? Un vis din ce in ce mai indepartat...

fuerzas y mundos especiales spunea...

good blog

Lucian spunea...

@anonim :Sunt de acord cu tine,iti impartasesc trairile, intamplarile. Culpabilizarea in masa nu este o solutie, prezumtia de nevinovatie trebuie sa primeze dar eu m-am referit la cei care au facut numirea pe post acestia avand informatiile le puteau folosi cand au analizat numirea....Nu contest valoarea respectivului dar cred ca se putea gasi un alt lider....Implicatiile existentei unei banuieli,indoieli atarna greu cand vorbim de un serviciu special care are scopul de a ne proteja (inclusiv prin interceptari)

@baloch kurd researcher: Thank you! I try that...