TURISM - dedicatie speciala










Cu putin timp in urma, guvernul Boc a emis o ordonanta de urgenta prin care a stabilit acordarea de tichete de vacanta. Potrivit noului act normativ, angajatorii îsi vor putea "recompensa" lucratorii în limita bugetului. Astfel, angajatii din sectorul public si din companiile private cu profit vor putea beneficia de tichete de concediu în limita a sase salarii minime brute pe economie.
Lasand la o parte optimismul afisat de Elena Udrea, care incearca sa convinga ca in acest fel salveaza economia nationala, trebuie vazut cine castiga din aceasta afacere. Este vorba despre un nou business care se pune la cale, fondurile folosite provenind din bani publici.Oare sunt eu pesimist sau asta este realitatea? Este asta masura spectaculoasa prin care o sa reuseasca romanii sa-si permita o vacanta? Acei multi romani care muncesc in industrie si agricultura? Acei romani care nu si-au mai permis un bilet de odihna dupa 1989?
Cert este faptul ca scopul real al acestei ordonante este asigurarea rentabilitatii afacerilor din domeniul turismului:spatii de cazare,spatii de alimentatie publica,agentii de turism.Sotul d-nei ministru detine un lant hotelier care cu certitudine va fi agreat sa primeasca turistii veniti cu buzunarele pline de "cupoane valorice".Dupa principiul "noi si-ai nostri" sunt sigur ca putine vor fi firmele acreditate,autorizate sa foloseasca respectivele bonuri.Banuiesc ca si tarifele la cazare si servicii conexe in aceste unitati vor fi cu minim 100% mai mari decat la alte unitati cu dotari similare,neagreate deoarece stelele detinute nu sunt portocalii sau rosii.
Bineanteles ca daca nu era "ideea salvatoare a turismului romanesc" anul 2009 era putin mai sumbru din punct de vedere al profitului ce va fi realizat in bransa,asa ca dupa zicala "mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul" au rezolvat si "delicata chestiune".....
Mi se parea mai buna ideea de:- ieftinire a serviciilor(mai scumpe ca la multi)
- cresterea profesionalismului in servicii(inteleg ca stimabilii nu au fost serviti la masa pe litoral niciodata de catre un ospatar in slapi,papuci sau cum s-or numi,transpirati,murdari,nepasatori)
- curatarea spatiilor publice,amenajarea de spatii verzi,organizarea de circuite turistice?

Propun stimabililor nostri conducatori sa promulge o noua ordonanta de guvern prin care sa anuleze titulatura de ierarhizare a unitatilor, sa transforme stelele in TRANDAFIRI.
UN CONCEDIU PLACUT LE UREZ TUTUROR STIMABILILOR
P.S. acolo unde isi petrec ei vacantele:insule,Coasta de Azur,

Niciun comentariu: