A pierdut cu onoare. nu ca altii......

Sunt primele alegeri interne cu adevarat transparente si nu in ultimul rand cred ca Tariceanu a dovedit ca la pierderea unei functii se poate proceda si in alt fel decat ne obisnuisera oamenii politici.FELICITARI!
Iata cateva mostre elocvente:
Roman versus Basescu, 18.05.2001
Presedintele PD Petre Roman venea in 2001 dupa o cursa prezidentiala ratata prin scorul de 2% inregistrat de fostul premier, departe de acel onorant loc trei pe care il obtinuse in 1996 si care a propulsat PD-ul la guvernare alaturi de Conventia Democrata. Primarul Bucurestiului Traian Basescu, la acea vreme doar vicepresedinte in PD, l-a spulberat pe Roman in cursa pentru sefia partidului, dupa un discurs in care i-a reprosat in principal izolarea de membrii simpli.
Roman a plecat din sala inainte de a se anunta rezultatele finale....
Scor: Roman 304 voturi, Basescu 653.
Iliescu versus Geoana, 22.04.2005
Dupa ce Ion Iliescu dominase de la Cotroceni viata politica de dupa Revolutie, multi il vedeau incheindu-si cariera din pozitia de presedinte al PSD, pe care Adrian Nastase era dispus sa i-o predea in 2005. Numai ca fostul ministru de externe Mircea Geoana i-a suflat "pensia politica" de sub nas, candidand surprinzator la presedintia partidului si castigand cu aproape dublul voturilor pe care le-a luat Iliescu.
Scor: Geoana 964 de voturi, Iliescu 530. Iliescu nu a participat la sarbatorirea victoriei lui Geoana si nu a iesit dupa aceea doua luni din casa....
Felicitari Tariceanu,pana acum nu te-am indragit dar de acum inainte o sa te respect.

Niciun comentariu: