Curiozitati "dambavitene"

Marea himera a societatii postdecembriste romanesti , sta in ceea ce se vede prin compararea situatiilor,lucrurilor,cauzelor si efectelor.
In urma cu ceva timp, discutam cu o cunostinta,un cetatean german aflat pentru prima data in Romania.
Intrebarea mea:Cum i se pare tara,care crede ca sunt diferentele dintre Germania si Romania?
Raspunsul primit a fost unul stupefiant:
In orice regiune a Germaniei ai calatori o sa vezi case frumoase,cochete in curtea carora vei vedea autoturisme gen "Trabant",in timp ce in Romania am vazut foarte multe autoturisme din clasa compacta,de lux gen Mercedes CLK,BMW seria 7,Audi A6;8, parcate in curtea unor case construite din pamant(chirpici,paianta).
Asta este realitatea si cred ca nu numai mirajului occidentului i se datoreaza acest fapt ci si
dorintei noastre de a epata,de a conduce bolizi de sute de cai putere- dovada clara de PARVENIRE. Nu generalizez,afirmatia mea ii excude din aceasta multime a parvenitilor pe cei care avand o situatie financiara,un statut social si-au achizitionat respectivele autoturisme din nevoia de confort sporit,sisteme de siguranta,etc.
Autoturismele sunt pana la urma o necesitate, niste obiecte de uz a caror utilitate este transportul, asa cum pentru comunicare este necesar telefonul........
Oare cati dintre noi cunoastem persoane care isi achizitioneaza ultimele generatii de telefoane mobile,le etaleaza aroganti, cu toate ca poate nu au nici 20 centi pentru un apel.......
Da, acel neamt avea dreptate.Romania:tara tuturor posibilitatilor.

Niciun comentariu: