Locul 1 - Omniasig
Locul 2 - Allianz-Tiriac
Locul 3 - Astra
Locul 4 - Asirom
Locul 5 - B.C.R.-Asigurari

Omniasig, companie detinuta de austriecii de la Vienna Insurance Group, a preluat in primul trimestru din acest an pozitia de lider al pietei de asigurari generale, ocupata de multi ani de Allianz-Tiriac. De asemenea, Astra, compania de asigurari a omului de afaceri Dan Adamescu, a devenit al treilea jucator din aceasta piata, inlocuind Asirom, dupa ce anul trecut a ocupat locul patru.
Omniasig a reusit sa urce pe primul loc deoarece a avut o scadere a afacerilor mai redusa decat cea inregistrata de fostul lider. In timp ce primele brute subscrise de Allianz-Tiriac pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 5,4% in primele trei luni, afacerile Omniasig s-au redus cu 0,13%.
In cazul Omniasig, desi primele aproape au stagnat, daunele au urcat cu peste 60%. Asiguratorul si-a majorat afacerile pe segmentul auto Casco (+6,9%), pana la 162,8 mil. lei (38,2 mil. euro), dar a scazut usor pe segmentul RCA, cu 0,89%.

2 comentarii:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

...sunt destule care "put" si in asigurari, cum se imputisera la propriu si-n imobiliare.

Omniasig-ul doar saptamana trecuta era in centrul atentiei cu un scandal monstru legat de fortarea introducerii unei clauze in care ei...decideau service-ul si piesele (fara sa aiba in activitate asa ceva, prin lege neavand voie sa fie "dealer" de...), erau actionati in justitie pentru asa ceva, cum relata presa...

BRC Asigurari nu se vinde?

Cat priveste o postare anterioara, cu "scaderea" ce ar putea s-o aiba asiguratorii in acest an, ea e logica. Reflecat si situatia economica, in genere, dar (poate...) si ceva "stil", pe ici, pe colo..., printre practicile...

Nu e prapadul din practicile bancilor de pana-n oct 2008, e adevarat :) .

lucian spunea...

@ Babilonul imobiliar
Ai si tu dreptate cand afirmi asta dar este clar ca fiecare incearca sa traga focul la oala lui.