"Dusmanul poporului"





"Cel mai bun profet al viitorului este trecutul".
Lord Byron, George Gordon (1788-1824; poet englez)


Daca analizam perioada socialisto-comunista a Romaniei putem identifica usor intentia de oprimare si totodata blocare a adevaratelor valori prin etichetarea ca fiind dusmani ai poporului,dusmani ai clasei muncitoare etc.Astfel elitele neamului romanesc au fost inlaturate si inlocuite cu "aparatorii taranimii si clasei muncitoare"- secretarii de partid.
Facand un arc peste timp observam ca politicienii incearca sa abata atentia de la problemele, grijile si nevoile cu care se confrunta cetatenii prin ce altceva decat prin....identificarea de "dusmani ai poporului".In trecutul comunist acestia erau intelectualii,mosierii,detinatorii de fabrici si ateliere,astazi in perioada fesenisto-neocomunista tintele sunt desigur aceleasi,singura diferenta este analizarea si interpretarea in mod diferit.Se lanseaza interbari de genul:De ce sa castige un profesor cu 50% mai mult? De ce sa castige un judecator sau procuror atatea mii de lei? In plan paralel se fac declaratii acuzatoare la adresa "dusmanilor"-bancile cu capital strain... MANIPULAREA este cuvantul de ordine...
Cata vreme guvernul si clasa politica se ocupa doar de declaratii,analize si statistici relansarea economica a Romaniei va avea de asteptat.
Cat va mai dura pana cetatenii cu drept de vot vor sti sa spuna NU minciunii,promisiunilor si manipularii?

Niciun comentariu: