Prognoze : cresterea Bursei cu 100%



Piata bursiera din Romania este una dintre cele mai subevaluate din lume, considera Mark Mobius, directorul general al companiei alese sa administreze si activele Fondului Proprietatea, Franklin Templeton Investments.

Valoarea pietei locale de actiuni se va dubla sau chiar tripla in urmatorii trei-patru ani, avand in vedere ca Romania este una dintre cele mai subevaluate piete de capital din lume, estimeaza Mark Mobius, directorul general al companiei Franklin Templeton Asset Management.
"In urmatorii trei - patru ani, valoarea pietei se va dubla sau chiar tripla. Romania este una dintre cele mai subevaluate piete de capital din lume.

Speram sa investim mai mult in viitor", a spus el.
Pentru ca acest lucru sa se intample, piata locala trebuie sa isi rezolve problemele legate de lichiditatea redusa si numarul mic de companii listate. Lichiditatea redusa a fost un obstacol de care s-au lovit fondurile de investitii active de ordinul milioanelor de dolari administrate de Franklin Templeton, care au plasamente totale pe piata locala in valoare de 15 milioane de dolari. Gigantul american a avut acces la piata locala, investind prin fonduri specializate in plasamente cu capitalizare mica.
Cu experienta de peste 40 ani in pietele emergente, Mobius este de parere ca pietele emergente vor fi primele care isi vor reveni de pe urma crizei financiare.
"Criza a luat sfarsit pe pietele de capital, iar acest lucru se poate vedea deja. Problema este ca analistii economici se uita prin oglinda retrovizoare cand vorbesc despre economie si despre evolutia somajului. Pietele de capital anticipeaza cu un an mersul economiei", a aduagat el.
Mark Mobius, supranumit si gurul pietelor emergente, a fost prezent in Bucuresti pentru doua zile pentru a confirma angajamentul Franklin Templeton fata de administrarea Fondului Proprietatea.

Niciun comentariu: